VILÁGUTAZÁS MAGAZIN

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum.

Cím: 1036 Budapest, Korona tér 1. • Tel.: 375-6249 • E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. • Web: www.mkvm.hu

Facebook: www.facebook.com/mkvmuzeum • Nyitva: keddtől vasárnapig 10–18 óráig

Szerencsés lapjárást!

150 éves az Első Magyar  Játékkártyagyár

2019. szeptember 27. – 2020. február 2.

Minden idők egyik legnépszerűbb játékeszköze a játékkártya. Nem árthatott neki tilalom, átok és elégetés, az ördög bibliájának is nevezett ártatlan kártyalapok hasonló indulatokat és szenvedélyt váltottak ki arisztokraták, polgárok, katonák, diákok, asszonyok és pórok körében.

Bővebben: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum.

„Hosszújáratú életek, rövidjáratú házasságok”

Albel Andor
Szarvason végezte iskoláit, első írásai a gimnáziumi Diákhíradóban és a Békésmegyei Népújságban jelentek meg, később a Debreceni Egyetem lapjában. 1973-ban a Magyar Rádió dráma pályázatán dobogós lett Szökőév című rádiójátéka. Ezután nyugdíjba vonulásáig nem írt, 2011-ben André Albel álnéven megírta az Európai szivárványt, melyben a családjának történetét Európa elmúlt 300 évébe foglalta.

Bővebben: „Hosszújáratú életek, rövidjáratú házasságok”

Számvetés – Fürdőfejlesztés és egészségturizmus a Dél-Alföldön

1999. július 9-én, Csongrádon 25 fürdőtelepülés fogott össze a régió fürdőinek fejlesztéséért, majd 2004-ben megalakult a Dél-Alföldi Termálklaszter és így ma már 50 taggal és az Észak-Alfölddel, a Vajdasággal és Románia észak-nyugati régiójának fürdőtelepüléseivel közösen egy nemzetközileg is jelentős „Al­föld Spa” márka bevezetésén, elismertetésén munkálkodtunk. 

2009. július 9-én Csongrádon partnereikkel közösen emlékülést tartottunk. Azóta még egy évtized elröpült felettünk, mint Petőfi Sándor csere bogara: ,,Hej azóta húsz esztendő telt el/ Megrakod­va búval és örömmel.../Húsz esztendő… az idő hogy lejár! Aztán így folytatódott a vers: Foglaljatok helyet itt mellettem,/ Hadd felejtsem el, hogy férfi lettem…/

Bővebben: Számvetés – Fürdőfejlesztés és egészségturizmus a Dél-Alföldön

Szabadidő-paradicsom a Kurca partján

Gyönyörű környezetben, a Széchenyi-liget árnyas fáinak ölelésében várja
az aktív kikapcsolódás szerelmeseit a Szentesi Sport- és Üdülőközpont.

Élmény- és wellness részleg λ Az élményrészlegben számos élményelemmel felszerelt medence (sodrófolyosó, dögönyöző stb.) valamint mellette gyermekmedence található, mely kitűnő kikapcsolódást biztosít gyerekek és felnőttek részére egyaránt.

Bővebben: Szabadidő-paradicsom a Kurca partján