AGC história

Az AGC Glass Hungary Kft.-t 2004 májusban alapították, 100%-ban japán tulajdonú vállalat. Az anyacéget 1907-ben Japánban alapították és kezdetben síküveggyártó cégként üzemelt. 

Az AGC mozaikszó jelentése: A: Asahi – felkelő nap, G: Glass – üveg, C: Company – társaság.

Ma 4 kontinesen több mint 20 országban megközelítőleg 50.300 munkavállalója van. A globál AGC 3 üzleti szegmensben tevékenykedik. 

1. Üveg (síküveg, autó­üveg, solár) 

2. Elektronika és kijelző 

3. Vegyi anyagok gyártásában

Autóüveg tekintetében a legnagyobb vevőnk a Toyota, Európában a VW csoport. 

Tatabányai gyár létszáma: 750 fő. 5 összefüggő gyártó sorunk vanahol hátsó üveget és oldalsó üveget gyártunk. 55.000 m2 a gyártócsarnok területe, ami 8.300 m2-el bővült az AVO (AVO added value operation – hozzáadott értékű gyártás) részére 2014-ben.

 

Technológia: 

Kiinduló alapanyag a nyersüveg, amit kamionokkal szállítanak javarészt Csehországból. A nyersüveg táblákban 3,15–5,00 mm vastagságú és három színben érkezik, fehér, szürke és zöld színű, színeken belül árnyalatokkal.

A tatabányai üzem gyártósorai 160–180 m hosszúak, automata üzemmódban dolgoznak, high tech technológiát képviselnek.

A sorokon több technológiai folyamatot különböztetnek meg egymástól:

Előkészítés (preprocess-cutting-­vágás): Feladata a táblaüvegek CNC vezérlésű gépek általi megmunkálása.

Festés (printing): Fekete keretet fest az üveg szélére, illetve a hátsó­üvegekre fűtőszálakat fest magas ezüst tartalmú festékkel.

Kemence (furnace): Kör­nye­zeti hőmérsékleten az üveg rideg, ezért elektromos fűtésű kemencében az üveget kb. 650–700 Co-ra hevítik. Ezen a hőmérsékleten az üveg már képlénkeny, ezért szerszámok segítségévek formázható. Az üveget hőkezelik, formázás után, azaz levegővel fúvatják. Ennek eredményeként biztonsági edzett üveget kapnak, aminek a technológiai tulajdonságai kedvezően változnak. Szilárdsága 5-ször nagyobb lesz, mint a kiinduló üveg. Baleset esetén az üveg „robban” azaz apró biztonságos és tompa élű darabokra hullik.

Utómunka (post process): Feladata az üveghibák kiszűrése, tehát a vizuális ellenőrzés, ami után az üveget palettákba csomagolják és kamionokkal belföldi és külföldi vevőikhez szállítják.

AVO terület (szereldei tevékenység): A gyártósorokon un. naked glass „csupasz” üveget gyártanak. Ezen üvegek egy részére vevői kérésre felületkezelik, illetve kiegészítő komponenseket helyeznek fel. Ez lehet pl. antenna, gumiprofil, vezető pin, zsanér stb. A csupasz üvegek kb. 1/3 -a kap plusz alkatrészt.

A tatabányai gyár néhány fontos mérföldköve:

2004. május – Döntés a tatabányai beruházásról

2004. november  – Alapkőletétel

2005. április  – Sorok telepítésének kezdete

2005. szeptember 15. – Legyártják a legelső hátsó és oldal üveget

2006. április  – A tömeggyártás kezdete

2006.  – A Gazdasági Minisztériumtól elnyerik az „év zöldmezős beruházása címet” – a tatabányai beruházás értéke 33 milliárd Ft.

2007.  – Autóipari minőségügyi tanúsítványok megszerzése – ISO/TS 16949

2008. – Tömeggyártás kezdete az AVO területen.

2010. – Az AGC tendert nyer a Mercedes oldalsó és hátsó üvegeinek szállítására.

2012. – 2 milliárd forintot meghaladó értékű kapacitásbővítő beruházás kezdődik a tatabányai üzemben, mely arra szolgál, hogy lerövidítsék a termékek gyártási idejét.

2013. – A Brazíliában újonnan megépült AGC gyárba 10 fő magyar kolléga utazik ki több hónapra, hogy helyben támogassa a külföldi kollégák munkáját.

2014. – Az újonnan épített 8300 nm-es AVO csarnokban megkezdődik a termelés. Szijjártó Péter és Guy Lecocq vágta át a nemzeti színű szalagot – AVO csarnok átadása

2016. – A tatabányai AGC gyár megalapításának 10 éves évfordulója alkalmából ünnepséget rendeznek, melyen a dolgozókon kívül a japán vezetőség, a cég partnerei és a térség vezetői is részt vesznek.

2018. – A Marokkóban épülő AGC gyárba több, mint 20 magyar kolléga utazott ki, hogy a helyszínen tanítsa be és támogassa szakmailag a külföldi kollégákat.

2018. – Ügyvezető igazgató váltás. Papp Zoltán korábbi ügyvezető igazgató helyét Tisza-Kiss László vette át.

2019. – Automatizáció, robotizáció, technológiai fejlesztések

 

2020.  – felkészülés a meglévő KIR14001:2015 rendszerünk mellé a MEBIR 45001:2018 rendszer bevezetésére annak érdekében, hogy magasabb színvonalra emelkedjen a munkavédelmi és környezetvédelmi rendszerünk és új üzleteket nyerjünk el a BMW-től